31 Aralık 2011 Cumartesi

tavuk şinitzel

Tavuk Şinitzel
Tavuk Şinitzel
Her hakkı saklıdır. All rights reserved.
Genelde hazır dondurulmuş olarak alınıp tüketilen tavuk şinitzel aslında evde çok kolayca yapabileceğiniz bir tavuk yemeği.
MALZEMELER
  • Yarım kilo fileto dilimlenmiş tavuk göğsü
  • Galeta unu
  • Un
  • 2 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • Karabiber, tuz
  • Kızartmak için sıvı yağ
TARİF
Yumurtaları yayvan bir tabağa kırın. İçine köri, kekik, karabiber ve tuzu ekleyip çırpın.
Daha sonra tavuk etlerini önce una, sonra çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa her iki tarafına bulayın.
Tavaya az miktarda yağ koyup ısıtın. Hazırladığınız tavuk etlerini önlü arkalı kızarana kadar pişirin.
NOT: Bazı kasap ya da et marketler şinitzel için özel kesilmiş tavuk eti sunuyorlar. Bu şekilde bulamazsanız göğüs etini fileto kestirmeniz ya da evde kesmeniz gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder