31 Aralık 2011 Cumartesi

Melemen

Melemen / Menemen
Melemen / Menemen
Her hakkı saklıdır. All rights reserved.


Şimdi bazı ziyaretçilerim bunun da tarifini niye yazıyorsunuz bunu bilmeyen mi var diyecekler yine.  Ama eminim ki menemen yapmayı bilmeyenler de var siteyi ziyaret edenler arasında ve de bildiğini zannedip lezzetsiz bir yumurta yemeği yapanlar da var mutlaka... Bu arada menemen yapımında soğan tercih edenler de var ama ben sevmediğim ve soğanın yumurtaya yakışmadığını düşündüğüm için tercih etmiyorum.
MALZEMELER
  • 2 adet olgun domates (domatesler küçükse 3-4 adet de kullanabilirsiniz.)
  • 2-3 adet sivri biber
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

TARİF

Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Biberleri halka halka doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını tavaya alın. Doğranmış biberleri alıp 1-2 dakika çevirin. Daha sonra doğranmış domatesleri ve tuzunu atıp ara sıra karıştırarak domatesler yumuşayıp suyunu hafif çekene kadar pişirin.

Domates suyunu çektikden sonra yumurtaları kırıp tavanın ağzını kapatın. Yumurtaları dilerseniz dağıtmadan dilerseniz de karıştırarak pişirebilirsiniz. Ama fazla pişirip çok kurutmamaya dikkat edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder