
Melemen / Menemen
Her hakkı saklıdır. All rights reserved.

MALZEMELER
- 2 adet olgun domates (domatesler küçükse 3-4 adet de kullanabilirsiniz.)
- 2-3 adet sivri biber
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
TARİF
Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Biberleri halka halka doğrayın. Tereyağı ve zeytinyağını tavaya alın. Doğranmış biberleri alıp 1-2 dakika çevirin. Daha sonra doğranmış domatesleri ve tuzunu atıp ara sıra karıştırarak domatesler yumuşayıp suyunu hafif çekene kadar pişirin.
Domates suyunu çektikden sonra yumurtaları kırıp tavanın ağzını kapatın. Yumurtaları dilerseniz dağıtmadan dilerseniz de karıştırarak pişirebilirsiniz. Ama fazla pişirip çok kurutmamaya dikkat edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder