
Patates Oturtması
Her hakkı saklıdır. All rights reserved.
- 4 adet orta boy patates
- 1 adet soğan
- 250 gr. kıyma
- 2 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 2 adet domates
- 1 yemek kaşığı salça
- Pulbiber, karabiber, tuz
- Patatesleri bir parmak kalınlığında doğrayın. Daha sonra yemeği pişireceğiniz yayvan bir tencereye koyduğunuz yağda patatesleri önlü arkalı kızartın.
- Diğer yandan kıymayı bir tavada suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Suyunu çektikden sonra ince doğradığınız ya da rendelediğiniz soğanı ilave edin. Kıyma yağsızsa bir yemek kaşığı tereyağı ekleyin.
- Kabuğunu soyduğunuz domatesin birini küp küp doğrayın. Biberin de tekini doğrayıp ekleyin. Tuzu, sarımsağı karabiberi ve pulbiberi ekleyip domates suyunu çekene kadar kıymayı kavurun..
- Hafif kızarmış olan patateslerin üzerine hazırladığınız harcı dökün. Domatesin diğerini dilimleyin. Biberi ince uzun doğrayın. Patateslerin üzerine yerleştirin.
- Salçayı 1,5 - 2 su bardağı su ile çözüp tuz atın. Patatesin kenarından salçalı suyu (patateslerin üzerini geçmyecek kadar) dökün. Kaynayana kadar orta ateşte daha sonra kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder