31 Aralık 2011 Cumartesi

tavuk pirzola

Tavuk Pirzola
Tavuk Pirzola
Her hakkı saklıdır. All rights reserved.
MALZEMELER
  • 4-6 adet tavuk pirzolası
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1`er tatlı kaşığı Pul biber ve kekik
  • Tuz
TARİF
 Yağı, rendelediğiniz sarımsağı, baharatları ve tuzu karıştırıp harcı terbiye için harcı hazırlayın. daha sonra tavuk pirzolaları bu harca iyice bulayıp üzerini kapatın ve1 saat kadar buzdolabında bekletin. Pişirmeye 10-15 dk. kala dolaptan çıkarın.
Az yağlanmış tavada arkalı önlü iyice kızarana kadar pişirin.
Not:
  • Zamanınız yoksa terbiye malzemesiyle karıştırıp buzdolapta bekletmedende pişirebilirsiniz.
  • Ayrıca tencerede pişirmek yerine; 180 dereceli fırında ilk yarım saat üzeri kapalı daha sonra üzerini açarak kızarana kadar da pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder