
Tavuk Pirzola
Her hakkı saklıdır. All rights reserved.
- 4-6 adet tavuk pirzolası
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
- 1`er tatlı kaşığı Pul biber ve kekik
- Tuz
Yağı, rendelediğiniz sarımsağı, baharatları ve tuzu karıştırıp harcı terbiye için harcı hazırlayın. daha sonra tavuk pirzolaları bu harca iyice bulayıp üzerini kapatın ve1 saat kadar buzdolabında bekletin. Pişirmeye 10-15 dk. kala dolaptan çıkarın.
Az yağlanmış tavada arkalı önlü iyice kızarana kadar pişirin.
Not:
- Zamanınız yoksa terbiye malzemesiyle karıştırıp buzdolapta bekletmedende pişirebilirsiniz.
- Ayrıca tencerede pişirmek yerine; 180 dereceli fırında ilk yarım saat üzeri kapalı daha sonra üzerini açarak kızarana kadar da pişirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder