
Kıymalı Makarna
Her hakkı saklıdır. All rights reserved.
MALZEMELER
- 1 pk makarna
- 250-300 gr. kıyma
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 kase yoğurt
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz, karabiber, pulbiber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Kıymayı tavaya koyup suyunu bırakıp çekene kadar kavurun. Suyunu çekdikten sonra kıyma yağsızsa 1-2 kaşık sıvıyağ ekleyin. Rendelediğiniz soğanı, tuzunu ilave edip kavurmaya devam edin. Salçayı ekleyin Tatlandırmak için karabiber ve pulbiber ekleyip bir iki karıştırıp ocağı kapatın.
- Makarnayı üzerindeki tarife göre hazırlayın. Sarımsakları ezip yoğurda karıştırın.
- Tereyağı tavada eritip bir miktar pulbiber ekleyin.
- Makarnayı servis tabağına alın üzerine sarımsaklı yoğurdu gezdirin. Yoğurdun üzerine kavurduğunuz kıymayı koyun. Erittiğiniz tereyağı kıymalı makarnanın üzerine gezdirip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder